ΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΟΥ STORY

Ρία Ελληνίδου ζωντανά στο Ακόντισμα

27/08/2021

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χώρος Εκδήλωσης: Odeon Stage
Τύπος Εκδήλωσης: Μουσική, Συναυλία
Τιμές Εισιτηρίων: από 8€
Ημερομηνία: 27/08/2021
Ώρα Προσέλευσης: 20:00
Ώρα Έναρξης: 21:30

Σημεία προπώλησης: viva.gr, Καταστήματα Wind, Ακόντισμα, Υποβρυχιο Cafe Bar (Καβάλα)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΟΥ ζωντανά στο Ακόντισμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

Ώρα προσέλευσης 20:00
Ώρα έναρξης 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : Από 8€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ :
— viva.gr (πανελλαδικά)
— Καταστήματα Wind (πανελλαδικά
— Υποβρύχιο Café Bar (Kαβάλα)
— Ακόντισμα (στο Μπακάλικον)

*Αυστηρά περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων , συστήνεται η έγκαιρη προσέλευση.
*****
Η Ρία Ελληνίδου μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Προέρχεται από μια καλλιτεχνική οικογένεια, που δραστηριοποιείται στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής. Από την ηλικία των πέντε ετών φοίτησε σε Ωδείο παρακολουθώντας μαθήματα μουσικών οργάνων, θεωρίας, αρμονίας, μουσικής και παραδοσιακής προπαιδείας. Στη συνέχεια φοίτησε στο μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου, ταμπουρά και βυζαντινής μουσικής με ιδιαίτερη εξειδίκευση στα παραδοσιακά κρουστά και στο παραδοσιακό τραγούδι. Τότε ιδρύει μαζί με την οικογένειά της το παραδοσιακό συγκρότημα “Γραικοί” με σκοπό τη διάσωση, διάδοση και ανάπτυξη της ελληνικής μουσικής παράδοσης . Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά ήταν το άλμπουμ “Της Αγάπης και του Έρωτα”, της οποίας και είχε τη συνολική επιμέλεια παραγωγής. Αργότερα, θέλοντας να διευρύνει τις γνώσεις της γύρω από τη μουσική, ολοκλήρωσε σπουδές ηχοληψίας με υποτροφία. Συμμετείχε ως τραγουδίστρια στο Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ έλαβε μέρος και στη θεατρική παράσταση “Λωξάντρα η Πολίτισσα” του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε για δυο συνεχόμενες σαιζόν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Συμμετείχε επίσης στο διεθνές project & ντοκιμαντέρ “ Hello Anatolia II “ που προβλήθηκε σε διεθνή και Αμερικανικά Φεστιβάλ. Παράλληλα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είναι μόνιμο μέλος του συγκροτήματος “Λωξάντρα”.
Συμμετείχε στην προτελευταία τους δισκογραφική δουλειά “Meyhane Καφέ Αμάν” και στον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος “ Loxandra in Transition “, που έφτασε στην 3η θέση των world music charts στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα συμμετέχοντας σε συναυλίες, παραδοσιακά γλέντια, φεστιβάλ, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, σε όλη την Ελλάδα (“ Στην Υγειά μας “/ «Σπίτι με το mega»/ Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ), Βαλκάνια, Ευρώπη και Ασία. Επίσης έχει συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Ορφέας Περίδης, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιάννης Καψάλης, η Γιώτα Γρίβα και πολλοί άλλο.
Τέλος, αριθμεί πλήθος συμμετοχών στην ελληνική και διεθνή δισκογραφία, παραδίδει μαθήματα φωνητικής ενώ οργανώνει τις δικές της μουσικές παραγωγές.