Akontisma Τελετή Έναρξης STOTY

Τελετή Έναρξης Φεστιβάλ Ακοντίσματος

18/06/2021

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χώρος Εκδήλωσης: Odeon Stage, Aenaon Stage
Τύπος Εκδήλωσης: Μουσική, Φεστιβάλ, Συναυλία
Ελεύθερη Είσοδος
Ημερομηνία: 18/06/2021
Ώρα Προσέλευσης: 19:00
Ώρα Έναρξης: 19:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΚΟΝΤΙΣΜΑΤΟΣ
Η νέα εποχή για το ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ ξεκινά την Παρασκευή 18 Ιουνίου.
Ο ιστορικός χώρος του Ακοντίσματος μεταμορφώνεται σε έναν πολυχώρο εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας, ο οποίος συνδυάζει την παραδοσιακή αισθητική και αρχιτεκτονική, με τις σύγχρονες υποδομές , ικανοποιώντας κάθε απαιτητικό κοινό.
Σας προσκαλούμε να είστε συνοδοιπόροι, αρωγοί, αλλά και κριτές, της νέας αυτής εποχής για το ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 18 Ιουνίου και τα εγκαίνια των δύο «νέων» σκηνών, στο ΑΕΝΑΟΝ και το ODEON.
Στη σκηνή ODEON, το αναστηλωμένο πλέον αμφιθεατρικό Ωδείο των Μουσών, θα εμφανιστεί ο Καβαλιώτης συνθέτης και πιανίστας ΠΑΡΗΣ ΤΣΙΡΤΣΗΣ , ενώ στο εντυπωσιακό ΑΕΝΑΟΝ, ανάμεσα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος και το Βήμα των Αρχαίων Θασιτών, ο επίσης Καβαλιώτης τραγουδοποιός και ερμηνευτής Σείριος Σαββαϊδης.
• ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
• ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 19:00
• ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
• ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.akontisma.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ:
ΠΑΡΙΣ ΤΣΙΡΤΣΗΣ
Γεννημένος στη Καβάλα ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα αρμόνιου σε ηλικία 10 ετών και στα 16 του ξεκίνησε τις σπουδές στο πιάνο, αρχικά με τον Αθανάσιο Βασιλειάδη, στη συνέχεια με τους Λάμπη Βασιλειάδη, Παύλο Δημητριάδη και τέλος με την Γιαννούλα Παπάζογλου όπου μαζί της απέκτησε Πτυχίο και Δίπλωμα Πιάνου. Είναι επίσης κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας.
Επίσης έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια Μουσικής Παιδαγωγικής με την Εριφύλη Δαμιανού καθώς και Σεμινάρια Πιάνου με τους Νίκο Τασόπουλο, Μαρτίνο Τιρίμο και Δόμνα Ευνουχίδου. Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά σχήματα ροκ και τζαζ μουσικής καθώς επίσης και σε πολλές ηχογραφήσεις. Επίσης συμμετείχε ως μουσικός στις παρακάτω θεατρικές παραστάσεις, « Αυλαία και Πάμε», «Μύθοι Γυναικών». Τα τελευταία χρόνια συνοδεύει την Χορωδία «ΠΡΟΝΟΜΙΟΝ» όπου μαζί τους έχει παίξει σε πόλεις μεταξύ των οποίων Κωνσταντινούπολη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα Αθήνα.
Το 2016 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Φιλίππων στην παράσταση με τίτλο «Ο Σεφέρης κατά μόνας – προσωπικές εξομολογήσεις» που έλαβε χώρα στο Χαλίλ Μπεή Τζαμί (Παλιά Μουσική). Από το 2016-2019 έχει παρουσιάσει 3 συναυλίες ηλεκτρονικής μουσικής με προσωπικές του συνθέσεις.
Το 2018 εμφανίζεται στο 18οφεστιβαλ Παπαιωάννου με το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής electric live orchestra και το έργο ξεχασμένη προφητεία.
Απο το 2019 συμμετέχει στο trio Jazzandus και στους Funky notes.Το 2020 συμμετείχε στο Festival Cosmopolis με το project Ηοτ Dixie Society.
Τέλος, συνθέτει μουσική για πιάνο και ηλεκτρονικά μέσα, ενώ εργάζεται ως καθηγητής Πιάνου στο Ωδείο «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» της Καβάλας ,στο δημοτικό ωδείο Καβάλας και στην Modern Academy στην Δράμα.
*****
ΣΕΙΡΙΟΣ ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ
Μουσικός, τραγουδοποιός και ερμηνευτής.
Η μουσική του χαρακτηρίζεται από μια στοιχειωμένη μοναχική ατμόσφαιρα, γνήσιο παγανιστικό λυρισμό και ιδιαίτερα τεχνοτροπικά και τεχνικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν και διαμορφώνουν το ιδιόμορφο προσωπικό του ύφος.
Ο ήχος του βασίζεται στην ακουστική κιθάρα, ωστόσο το έργο του περιλαμβάνει πειραματισμούς και ηχογραφήσεις διαφόρων μουσικών οργάνων όπως ”άσκαυλος (γκάιντα), μπουζούκι, κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, ακορντεόν, synths και πολυφωνικά σύνολα”.
Ιδρυτικό μέλος του εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος “μωβάστρο”(2002-2013), με το οποίο κυκλοφόρησε πέντε στούντιο δίσκους και μια ζωντανή ηχογράφηση.
Από το 2016 είναι μέλος του ψυχεδελικού ροκ συγκροτήματος “The Dead Ends”, με το οποίο κυκλοφόρησε δύο στούντιο δίσκους.
https://seiriossavvaidis.bandcamp.com/